Welkom bij De Indie Bieb! Deze bibliotheek is nieuw in Angerlo. Vanuit Atelier Experium zijn wij het initiatief begonnen. Net zoals elke bibliotheek, kun je bij ons boeken lenen om te lezen. Maar deze bieb is heel bijzonder. Veel van onze boeken komen namelijk van uitgevers die niet direct in Nederland leveren. Sommige van onze boeken zijn bestsellers, andere boeken komen van kleine uitgevers die nog niet zoveel lezers hebben gevonden. De schrijvers komen vanuit de hele wereld, zelfs uit Nederland. Zoek bijvoorbeeld maar eens een verhaal van Sandy Butchers op!
Omdat deze boeken heel bijzonder en niet overal in Nederland te koop zijn, kun je bij ons de boeken gratis lenen.

 

Atelier Experium werkt samen met een aantal internationale uitgevers. In de toekomst hopen wij deze samenwerking natuurlijk nog verder uit te breiden. De Indie Publishers (Independent Publishers) waar wij nu mee samen werken zijn vaak kleiner dan de enorme uitgevers die we allemaal kennen. Hierdoor zijn hun boeken vaak niet internationaal gedistributeerd. Ze draaien meestal volledig op de omzet van de online verkoop (denk aan Amazon of Bol.com) en kleine, lokale boekenwinkels. Het is dus extra bijzonder dat in onze kleine Indie Bieb zoveel boeken beschikbaar zijn. Om dit zo te kunnen houden, vragen we je dan ook om een beetje zuinig te zijn op het geleende werk, en om na het lezen de boeken dan ook weer netjes terug te brengen. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat er altijd genoeg boeken beschikbaar zijn en de kast zo nu en dan aanvullen met nieuw leesvoer.

Hieronder vind je een overzicht van de uitgevers die boeken in onze bieb hebben. Wil je supporter worden van een van deze uitgevers? Sommige uitgevers hebben een Patreon waar je lid van kunt worden. Zo krijg je exclusieve nieuwtjes, gesigneerde boeken en extraatjes super handig thuis gestuurd én zorg je ervoor dat kleine uitgevers hun deuren open kunnen houden. Je kunt natuurlijk ook een goed boek uitkiezen en kopen. Kllik hieronder op een uitgever om te shoppen.

Eerie River Publishing
(Canada)

Black Hare Press
(Australië)
Stormy Island Publishing
(Verenidge Staten)
Je vind De Indie Bieb langs de weg bij Atelier Experium in Angerlo. Ga naar www.atelierexperium.nl voor meer informatie over onze locatie en openingstijden.